Zanatlije bez fiskalnih kasa

Bez autora
Aug 23 2012

Vlada Srbije na današnjoj sednici donela je Uredbu kojom se 35 delatnosti oslobađa obaveze posedovanja fiskalnih kasa.Obaveza evidentiranja prometa preko fiskalne kase biće ukinuta, između ostalih, zanatskim radnjama koje pružaju frizerske, kozmetičarske, fotografske, taksi usluge, za atomehaničarske radnje, radnje koje pružaju usluge hemijskog čišćenja, pogrebne usluge, popravke elektronskih i električnih aparata, aparata za domaćinstvo i nameštaja i taksi službe.

Zanatlije oslobođene obaveze posedovanja fiskalnih kasaVlada Srbije na današnjoj sednici donela je Uredbu kojom se 35 delatnosti oslobađa obaveze posedovanja fiskalnih kasa.

Obaveza evidentiranja prometa preko fiskalne kase biće ukinuta, između ostalih, zanatskim radnjama koje pružaju frizerske, kozmetičarske, fotografske, taksi usluge, za atomehaničarske radnje, radnje koje pružaju usluge hemijskog čišćenja, pogrebne usluge, popravke elektronskih i električnih aparata, aparata za domaćinstvo i nameštaja i taksi službe.

Takođe, obaveza evidentiranja prometa preko fiskalne kase ukinuta je i za zanatlije koje se bave građevinskom delatnošću i održavanjem objekata i okoline.

U saopštenju se ne precizira kada će početi da se primenjuje pravilo oslobađanja obaveza posedovanja fiskalnih kasa za navedene delatnosti.

Fiskalne kase za zanatlije uvedene su krajem 2003. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik